VIC. S’avançen les rebaixes d’estiu

28-06-2019

La lliberalització de les rebaixes permet començar abans

Les vendes del quadrimestre han estat entre un 5 i 10% pitjors respecte l'any passat

La majoria de comerços comencen amb uns descomptes entre el 30% i el 50%

Els propers diumenges 30 de juny i el 7 de juliol són festius d’obertura comercial

 

Les rebaixes, que comencen oficialment aquest dilluns 1 de juliol i s’allargaran fins al 31 d’agost, s’avancen a Vic al cap de setmana previ per oferir descomptes que poden arribar fins al 50% de sortida en molts establiments. Els comerciants del sector de la moda coincideixen a l’hora de realitzar bons descomptes d’inici, ja que es preveu que l’afluència més gran de compradors es concentri en els primers quinze dies, com acostuma a ser habitual.

Segons les enquestes realitzades als comerciants, de tots els sectors, la temporada de primavera (de març a juny) no ha estat gaire positiva en la majoria de casos. De fet més d’un 60% dels enquestats opina que han tingut una davallada de vendes en relació al quadrimestre del 2018 d’entre un 5 i un 10% en la seva facturació.

Aquests resultats fan preveure als comerciants que es mantindrà aquesta dinàmica durant el període de rebaixes que comença ara.

El percentatge de facturació que representen les rebaixes sol ser d’un 20% de la temporada aproximadament, i un 50% si es tracta de botigues que venen producte enfocat a la temporada d’estiu.

Alguns establiments ja han anticipat les rebaixes des de fa uns dies ja que la llei espanyola de comerç així ho permet tot i que la majoria començarà aquest cap de setmana.

Tan aquest diumenge 30 de juny com el següent, el 7 de juliol, seran festius d’obertura comercial i molts establiments de moda i calçat estaran oberts, sobretot aquest proper cap de setmana.

També aquest divendres 28, els comerciants del carrer Manlleu celebren un shopping night amb descomptes ja de rebaixes.

 

 

Com sempre Vic Comerç vol aprofitar per fer una crida a l’acompliment estricte de la Normativa reguladora de les rebaixes estacionals. En aquest sentit l’Associació vol recordar a tots els consumidors que és el seu dret i deure exigir conèixer el preu ordinari i el preu rebaixat, demanar i guardar els tiquets de compra i els resguards de pagament amb targeta, ja que aquestes són les seves garanties per a la reclamació tant en períodes de rebaixes com fora.

Tornar a l'index de noticies