Roig Urban Comfort i Casa Gispert són distingits amb els Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat, dotats amb 7.000 euros

25-11-2021

 • El Departament d’Empresa i Treball reconeix amb aquests premis la trajectòria de les dues empreses, fundades el 1869 i el 1851
 • La Generalitat també ha atorgat un Reconeixement col·lectiu al sector del Comerç, per l’esforç realitzat durant el confinament per abastir la població
 • L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 29 de novembre al Palau de la Generalitat, i estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió

 

Roig Urban Comfort i Casa Gispert han estat distingits amb els Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat, corresponents a la 20a i 21a edicions, respectivament. Amb motiu de la pandèmia, el Govern, per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, ha convocat enguany de manera conjunta els guardons corresponents a 2019 i 2020, unes distincions que reconeixen anualment la  trajectòria i rellevància de persones físiques o jurídiques al món del comerç, així com la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l'àmbit del comerç de proximitat.

La màxima distinció de la 20a edició ha estat per a l’empresari figuerenc Miquel Roig Casademont, que ha rebut el Premi Nacional de Comerç 2019 (20a edició) per la seva trajectòria, donant continuïtat a l’activitat iniciada al 1869 amb Roig Urban Comfort atenent la cita "L’empenta des de la tradició”.Aglutina més de 150 anys d’història i sis generacions dedicades inicialment a la venda de calçat (espardenyes) i més tard, també, de roba i complements.

La màxima distinció de la 21a edició ha estat per a l’empresa EYA Gispert SLU, que ha obtingut el Premi Nacional de Comerç 2020 (21a edició) per la trajectòria de Casa Gispert, que va començar l’any 1851; una botiga d’alimentació, especialista en fruita seca torrada, crua, deshidratada, dessecada, caramel·litzada i xocolatejada, que al llarg de 170 anys de trajectòria ha sabut adaptar-se als canvis conservant la seva identitat.

El Premi Nacional de Comerç, dotat amb 7.000 euros, reconeix la trajectòria i rellevància al món del comerç, la vinculació al comerç de proximitat, l’adaptabilitat i innovació en la gestió i comercialització, així com la incorporació de solucions tecnològiques o d’experiències i productes personalitzats que responguin al canvi d’hàbits de consum i a la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.

En la 20a edició, també s’ha distingit a l’Associació de Comerç d’Alfarràs, amb el Premi Col·lectiu Territorial 2019; i al Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, amb el Premi Col·lectiu Sectorial 2019. Les categories de Comerç més Innovador i el Premi Gestió Pública han quedat desertes.

Entre els guardonats de la 21a edició, l’empresa Pantata Group ha obtingut el Premi al Comerç més Innovador 2020, dotat amb 3.000 euros, per la seva actuació Laundry Free Delivery, creada per adaptar el seu model de negoci, una bugaderia-bar pionera a l’estat, a la situació excepcional provocada per la pandèmia. Els altres premiats són la Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada, amb el Premi Col·lectiu Territorial 2020; el Gremi d'Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona, amb Premi Col·lectiu Sectorial 2020 i DinàmiG - Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, amb el Premi Gestió Publica 2020.

Guanyadors 20a edició

En la 20a edició —corresponent als premis 2019, que no es van poder convocar per la pandèmia— els guardonats en les diferents categories han estat:  

 • Premi Nacional de Comerç 2019, a Miquel Roig Casademont, per Roig Urban Comfort (1869). Botiga de calçat, roba i complements.
 • Premi Col·lectiu Territorial 2019 a Associació de Comerç d'Alfarràs, pel desenvolupament de l’aplicació mòbil (app) Erràs - Alfa Online.
 • Premi Col·lectiu Sectorial 2019 al Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, per la iniciativa “Obradors de portes obertes: transferència de coneixement de base col·laborativa”

Guanyadors 21a edició

En la 21a edició —corresponent als premis 2020— els guardonats en les diferents categories han estat:

 • Premi Nacional de Comerç 2020 a EYA Gispert, SLU per Casa Gispert (1851) Botiga d'alimentació.
 • Premi al Comerç més Innovador 2020, a Pantata Group, S.L. pel projecte Laundry Free Delivery.
 • Premi Col·lectiu Territorial 2020 a la Unió de Botiguers i Comerciants d`Igualada, pel projecte Igualada Comerç 365.
 • Premi Col·lectiu Sectorial 2020 al Gremi d'Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, per la campanya solidària “Som a primera línia per tu. Ajuda'ns a Ajudar”.
 • Premi Gestió Publica 2020 a DinàmiG - Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa pel desenvolupament de l’aplicació mòbil Garrotxa Approp.

D’altra banda, la Generalitat ha volgut atorgar enguany un Reconeixement col·lectiu al sector del Comerç, per l’esforç realitzat durant el confinament amb l’objectiu d’abastir la població en diversos àmbits i zones territorials. El Govern reconeix aquesta tasca, que ha contribuït de forma rellevant a la posada en valor de la funció social del comerç urbà de proximitat i al prestigi de l'activitat comercial a Catalunya.

Tornar a l'index de noticies