President Aragonès: "El teixit comercial ens ajuda a enfortir els vincles comunitaris i la cohesió social"

28-10-2022

  1. El cap de l’Executiu, juntament amb el conseller d’Empresa i Treball, ha encapçalat el lliurament dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que “el teixit comercial ens ajuda a enfortir els vincles comunitaris i la cohesió social i això és impagable”. I ha fet notar que són “una part essencial de l’ànima dels nostres pobles, viles, barris i ciutats”.

 

El cap de l’Executiu ha posat en valor la tasca dels comerços durant el lliurament dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris. Durant l’acte, en el qual també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’han atorgat vint reconeixements a comerços que han arribat al segle d’història, i dos més a botigues que han superat els 150 anys. Entre els guardonats es troba l’establiment barceloní Jorquera Pianos ha rebut el Premi Nacional de Comerç 2021, corresponent a la 22a edició dels Premis Nacionals de Comerç (s’adjunta nota amb la relació de guardonats).

Durant l’acte també ha estat distingit a títol pòstum el creador i propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, de qui el president ha volgut fer un reconeixement especial per l’impuls que vadonar a la seva empresa. “És un exemple per al conjunt del país d’un projecte que exporta la gastronomia i els valors de Catalunya arreu”, ha remarcat.

El president ha expressat el seu reconeixement i agraïment a tots els guardonats, als quals ha dit que “compartiu un compromísineludible amb la ciutadania”. “I aquest compromís és el que us fa imprescindibles per a la societat”, ha reblat. També ha posat de relleu la “perseverança” que ha fet possible la continuïtat dels comerços centenaris, que “són un èxit col·lectiu que cal reivindicar”.

Pere Aragonès també s’ha referit a la situació econòmica derivada de la inflació i ha explicat que “des del Govern hem posat en marxa un escut social, que en els propers mesos reforçarem i ampliarem, per acompanyar la ciutadania amb mesures per fer-hi front”.

Per la seva part, el conseller d’Empresa i Treball ha felicitat tots els premiats i ha volgut remarcar el fet que el comerç de proximitat “no només explica d’on venim sinó que també dibuixa cap a on volem anar com a país”. En aquest sentit, ha refermat el compromís del Govern en acompanyar el sector “en avançar en les transformacions de fons, sobretot en termes de digitalització i sostenibilitat, per a reforçar la seva competitivitat”.

 

Tornar a l'index de noticies