NOVES RESTRICCIONS DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DAVANT L’EVOLUCIÓ DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

15-10-2020

Les restriccions adoptades afecten a diferents col·lectius i les mesures s’aplicaràn durant els propers 15 dies que entraran en vigor la nit de dijous a divendres, una vegada hagin estat publicades al DOG.

Aquestes limitacions seràn parcials en horari i aforament. De les mesures anunciades, destaquem:

 

BARS I RESTAURANTS

Se suspenen les activitats durant aquest període de 15 dies i se’ls permetrà el servei a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia.

COMERÇ I MERCATS AMBULANTS

Limitació de l’forament al 30% en establiments comercials i mercats ambulants, tret  dels establiments comercials minoristas d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies i centres de veterinària, que han de reduir al 50% el seu aforament permès.

En qualsevol cas, s’haurà de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients.

Queden exclosos els serveis de perruqueria que poden oferir únicament les activitats relacionades amb la higiene del cabell.

Els locals comercials amb una superficie útil d’exposició i venda superior a 400 metres resta condicionada a establir sistemes de control d’accès.

 

La resta de restriccions o limitacions queden detallades seguent enllaç del document del PROCICAT, presentat al TSJC, a la espera de la publicació definitiva al DOG d’aquesta resolució.

 http://www.abccat.com/uploads/f/1602746544_1_procicat_2c505a7f-92d7-421e-acba-315ac6ca3cbb-pdf.pdf

 Des de l’Agrupament, entenem que aquestes mesures de tancaments i limitacions d’aforaments agreugen la crisi i dificulta la continuitat comercial d’establiments i autònoms.

Sempre hem defensat que el nostre sector no és focus de contagi i hem demostrat en aquests mesos de pandèmia que som un sector segur, que sempre hem vetllat pel cumpliment de les mesures higièniques sanitàries amb una actitut responsable, cívica i social per garantir la salut de les persones.  

El Govern anuncia que el proper dimarts aprovarà un decret llei que inclourà ajusts directes per valor de 40M€ adreçats als establiments que hagin patit un major impacte en la facturació i per als quals la restauració sigui l’única font d’ingressos, així com una línia extraordinària d’avals per cobrir necessitats de liquidat a curt termini a partir de 12.000 euros.   

Seguirem atents al desenvolupament d’aquests ajudes que, pel caràcter prioritari que tenen, les resolucions de concessions i fer-les efectives han de ser preferents.  

Tornar a l'index de noticies