La Generalitat invertirà 16 MEUR per modernitzar els sectors del comerç, la moda i l'artesania

19-06-2023

El Govern vol reforçar la competitivitat de l'economia catalana

La Generalitat, a través del departament d'Empresa i Treball, invertirà 16 milions d'euros per impulsar la modernització i la internacionalització dels sectors del comerç, la moda i l'artesania. De tots els recursos previstos, 8,5 milions formen part dels ajuts gestionats pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda. La xifra restant procedeix d'una partida dels fons Next Generation.

El Govern vol reforçar la competitivitat del comerç a Catalunya i, a la vegada, generar nous models de negocis comercials competitius. El pla també contempla la internacionalització i comercialització de les marques catalanes de moda o l'aplicació de la tecnologia al món de la indústria. El termini per optar als ajuts s'allargarà fins al 19 de juliol, mentre que els ajuts anuals es podran començar a demanar el 22 de juny també fins al 19 de juliol.

Pel que fa a la convocatòria dels fons NGEU, de 7,5 milions, es concretarà en una aportació única per persona beneficiària de fins al 80% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 75.000 euros i una inversió mínima de 2.000 euros. El pla de l'administració ofereix una millora dels serveis d'assessorament tecnològic, sempre a càrrec de personal i empreses acreditades.

ViaEmpresa

 

Tornar a l'index de noticies