Es celebra a Osona el 5è Simposium Internacional de les Cultures Florals

09-11-2018

    Aquesta setmana s’ha organitzat una trobada al Mas d’Osor amb 28 alumnes vinguts d'arreu de l'Estat Espanyol i de Rússia

Núria Simon, de la Floristeria Aralia i presidenta de les Floristes de Vic, anfitriona de l’edició d’engany

 

Aquesta setmana s’ha celebrat un simposium internacional de les cultures florals en un dels espais més emblemàtics del cuiner Nandu Jubany, el Mas d'Osor.

En aquesta trobada hi han participat 28 alumnes vinguts d'arreu de l'Estat i també de Rússia que han compartit aprenentatge i convivència. Han impartit el curs 3 reconeguts Mestres d'Art Floral:
L'asturiana Ma Jesús Miranda, directora de l'Escola Smilax, de Vilassar de Mar, i els siberians Roman Steinhauer i Vadim Kazanskiy, campions de la Copa de Rússia d'Art Floral, directors artístics de la Siberian Art Space New Florist School, i subcampions de la darrera edició de la Copa d'Europa d'Art Floral.

Durant aquests 3 dies tot el grup, alumnes i professors, s'han dedicat a guarnir tots els espais que ofereix el Mas d'Osor, tant interiors com exteriors, aprenent les darreres tècniques i tendències en florística, experimentant amb nous materials i enfocat sobretot a grans esdeveniments, com ara celebracions i casaments.

Segons Núria Simon “pels floristes és important trobar-nos i experimentar per poder seguir innovant en l'art de la florística. Els assistents han quedat meravellats no només pel curs, sinó també de la nostra comarca. Han quedat molt agraïts pel tracte i amabilitat de la nostra ciutat i tots han quedat amb ganes de tornar i fer turisme per la zona”.

 

Tornar a l'index de noticies