Empresa i Treball atorga 495.500€ en ajuts extraordinaris al comerç al detall, la restauració i serveis al municipi d'Alcanar

14-12-2021

  • El Departament preveu ampliar aquesta línia d'ajuts extraordinaris amb 100.000€ més.
  • Els beneficiaris començaran a rebre els imports abans de finalitzar l'any.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, amb l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, i el director territorial d'Empresa i Treball, Adam Tomàs, han presentant aquest matí els ajuts extraordinaris que el Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha atorgat als sectors del comerç al detall, la restauració i els serveis dels nuclis d'Alcanar-platja, les Cases d'Alcanar i Alcanar, afectats per les conseqüències de la riuada de l'1 de setembre.

El Govern a les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Alcanar van crear, des del primer moment, una Comissió de Treball que ha permès "els primers dies gestionar l'emergència per atendre les persones i fer front a les primeres afectacions i, seguidament, gestionar la post-emergència atenent les afectacions directes a persones i infraestructures bàsiques amb la implicació de més de mitja dotzena de departament de la Generalitat i una inversió d'1'2 milions d'euros a Alcanar" - ha comentat el delegat del Govern. Albert Salvadó també ha destacat que la col·laboració entre les dues administracions "ens ha permès gestionar millor els recursos i adreçar-los directament a les persones i serveis més afectats, com podem constatar amb aquests ajuts directes i a fons perdut que ha atorgat el Departament d'Empresa i Treball".

En aquest sentit, el director territorial d'Empresa i Treball, Adam Tomàs, ha explicat que "el valor del treball des del Govern a les Terres de l'Ebre és gestionar els serveis a les persones i el desenvolupament del territori dia a dia però, sobretot, és gestionar les emergències i la resolució d'aquests ajuts directes als sectors del comerç al detall, la restauració i els serveis dut a terme en poc més de dos mesos n'és una mostra. Perquè quan l'afectació és directa a les persones cal actuar amb rapidesa i així ho hem fet. Ens vam comprometre el mes de setembre i avui podem afirmar que abans d'acbar l'any els ajuts arribaran a les persones afectades".

En concret, són 495.000€ els ajuts directes i a fons perdut que rebran les 106 persones empresàries i autonòmies de comerços, bars, restaurants, cafeteries i serveis assimilats del municipi d'Alcanar. Les ajudes d'aquesta convocatòria són de 3.000 i 8.000 euros, depenent de l'afectació, menor o major, que van patir i els dies de tancament obligat per les conseqüències dels aiguats; amb tot, Adam Tomàs avançava que "després d'una feina quirúrgica, que ens ha permès establir uns ajuts concrets i concisos per a la gent d'Alcanar, ara tembé hem detectat, a través de les gestiones fetes per l'Ajuntament, que hi ha algunes empreses i autònoms que encara es podrien acollir i per això ampliem la partida amb 100.000 euros més".

Aquests ajuts pretenen pal·liar els efectes econòmics derivats del temporal de pluja del setembre i arriben "en el moment just per encara la campanya de Nadal amb condicions adients, ja que les conseqüències dels aiguats van deixar molt tocats els sectors del comerç, la restauració i els serveis d'Alcanar, les Cases d'Alcanar i Alcanar-platja, que ja vivien moments complicats per la crisi de la pandèmia de la Covid19" - ha valorat l'alcalde d'Alcanar. Joan Roig ha agraït la implicació del Govern "des el moment zero en què va interioritzar les demandes de la gent d'Alcanar, n'han fet seguiment i n'han mantingut el compromís, ja que no haguéssim pogut fer-ho sols".

En concret, el Departament d'Empresa i Treball ha rebut un total de 122 sol·licituds i ha atorgat 495.500 euros per a 106 persones empresàries i autònomes del municipi d'Alcanar. Del total de sol·licituds presentades han estat inadmeses 11, la majora de les quals perquè un mateix establiment n'havia presentat més d'una; d'altres perquè no eren establiments que es puguessin beneficiar d'aquesta convocatòria extraordinària, o bé perquè no eren empreses del municipi canareu. Les 5 restants foren ja desistides prèviament pels demandants.

Tornar a l'index de noticies