El retail català supera les vendes anteriors a la pandèmia

06-01-2022

Els establiments de Comertia registren un creixement del 5,3% en un desembre desigual per al sector

L'indicador de vendes dels establiments de Comertia indica un creixement del 5,3% en comparació amb el desembre anterior a la pandèmia. Els establiments associats a l'entitat del retail familiar català han tingut, però, resultats desiguals: un 58% dels comerços han registrat creixement en les vendes, mentre que un 42% les han disminuït.

Comertia ha detectat especials dificultats en els establiments de restauració, en què, com recorden, les restriccions han suposat anul·lacions en reserves i reducció d'aforaments, que han generat un retrocés en les vendes del 16%. Des de l'inici de les restriccions, el conjunt de les empreses de Comertia han vist les seves vendes reduïdes en un 4,6%.

El portaveu i president de Comertia, David Sánchez, ha recordat a les administracions que "qualsevol anunci de restriccions ha d'anar acompanyat de compensacions directes per a les empreses de restauració i comerç". Segons lamenta l'associació, els empresaris membres no es mostren "optimistes" amb la campanya de reis, i esperen una caiguda en les vendes propera al 5%.

 

Tornar a l'index de noticies