El president Aragonès: "Com a Govern estem al costat dels establiments comercials de proximitat"

18-11-2021

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, ha encapçalat l’acte de lliurament dels Premis Nacionals als Establiments Centenaris
  • El conseller Torrent ha destacat que el comerç és “una peça fonamental del teixit econòmic i de la vida dels municipis”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquesta tarda que els establiments comercials “comparteixen valors com la proximitat” i ha posat de relleu que “com a Govern estem al seu costat i els acompanyem i els volem acompanyar encara molt més davant de reptes com la digitalització o el canvi en la forma de distribuir, de produir, de consumir, que estem vivint de forma accelerada”.

El cap del Govern ha posat en valor el comerç de proximitat durant el lliurament dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de Catalunya. Ha acompanyat el president el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. Enguany s’han atorgat els premis de la 21a edició, corresponent a l'any 2020, conjuntament amb els de la 20a, de l'any 2019, que no es van poder lliurar a causa de la pandèmia. En total s’han atorgat 33 distincions: 24 a comerços i mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç i  9 a establiments comercials i mercats amb cent-cinquanta o més d'història.

Durant la seva intervenció, el president Aragonès ha felicitat els establiments guardonats i els ha agraït la seva feina i la de les generacions que els han precedit, perquè “tirar endavant un negoci durant tants anys ajuda i molt a tirar endavant un país”. En aquesta mateixa línia, els ha agraït el seu “esforç i contribució a superar la pandèmia, ja sigui contribuint a reduir la interacció social o continuant atenent a la ciutadania pel caràcter bàsic del vostre sector comercial”.

En l’acte també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, qui ha destacat el paper del comerç reconeixent-lo com “una peça fonamental del teixit econòmic i de la vida dels municipis”. “El sistema productiu sostenible, resilient, competitiu i amb les persones al centre que volem per al nostre país, no es podria entendre sense vosaltres”, ha apuntat.

El conseller Torrent, que s’ha confessat “fill de comerciants”, ha assegurat “ser conscient del sacrifici que comporta aixecar la persiana” i de “l’heroïcitat de fer cent anys”. Per això, ha volgut reivindicar el comerç i l’ha encoratjat, especialment al petit comerç, “a incorporar la dimensió digital al seu model de negoci”, tot reiterant el compromís del Govern “d’ajudar-vos en aquest camí”.

 

Tornar a l'index de noticies