El comerç del centre històric de Valls busca noves estratègies per sobreviure

21-11-2009

La necessitat obliga i al centre històric de Valls ja són uns quants els comerciants que han decidit tirar endavant noves iniciatives per garantir un futur al seu negoci. El panorama no és gens encoratjador, i per a molts la llei de barris, que ha permès impulsar projectes com ara la biblioteca o el futur centre cívic, arriba tard. Al carrer Sant Oleguer la imatge és desoladora: només una botiga oberta; i al carrer de Sant Antoni ja no queda cap traça de l'efervescència dels anys 70 que recorden els comerciants més grans. En altres establiments de tota la vida, com en la reconeguda Merceria Mercè, a la propietària li falten dos anys per jubilar-se i de moment no hi ha relleu. Però no tot és pessimisme, i els més emprenedors aposten per fer negoci en aquest barri.

Antonio Mureddu, que té de 25 anys, emprèn la iniciativa més creativa a l'hora de fer negocis al centre històric de Valls. Al número 21 del carrer Peixateria, just a l'entrada de la plaça de l'Oli, obrirà una botiga de productes de segona mà, com les que funcionen a Europa i que tenen tant d'èxit en països com ara Alemanya.

No ho llencis –és el nom que tindrà l'establiment– començarà a ser operativa durant la primera quinzena de desembre i serà un nou concepte de negoci a la capital de l'Alt Camp. Mureddu, que és de Cagliari (Sardenya), una ciutat de 250.000 habitants, creu que Valls, «pel nombre d'habitants que té, hauria de tenir almenys quatre botigues d'aquestes característiques» i aposta fort pel seu projecte: «Fa poc que visc a Valls i el que més m'ha sorprès és la gran superfície que ocupa el centre històric. És un entorn que m'agrada molt i estic convençut que No ho llencis encaixa molt bé en aquesta zona». La botiga estarà estructurada en diferents espais: roba, llibres, música, electrodomèstics i art, i fins i tot tindrà un apartat infantil. El client fixarà el preu de l'objecte que vol vendre i l'establiment es quedarà un 50 per cent per cada objecte venut. En els electrodomèstics i les obres d'art els propietaris i artistes es quedaran un 60 per cent de l'import de la venda. I per evitar la venda fraudulenta, cada client serà identificat: «Si detecto cap objecte robat, jo mateix posaré la denúncia», sentencia Antonio Mureddu.

No ho llencis obrirà de dilluns a dissabte en horari de matí i de tarda i el titular del negoci té encara més projectes per donar vida a la zona: «Tinc intenció de posar diferents parades a la plaça de l'Oli. Vull que sigui com un mercat i que funcioni tots els diumenges. Crec que als ciutadans els pot anar bé.» Aquest jove emprenedor, que ha llogat el local on comprarà i vendrà els objectes, s'afegeix a la llista de comerciants que han demanat un ajut a l'Ajuntament de Valls per poder sufragar part de les despeses del lloguer, una opció que el consistori anunciava fa un mes arran de la llei de barris i que es troba en fase d'exposició pública.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/106812.html

Tornar a l'index de noticies