El comerç de Vic ajuda a cobrir les necessitats de Càritas

24-10-2018

Vic Comerç i l’entitat arxiprestral valoren molt positivament l’aportació dels establiments

 

Aquesta tarda s’ha realitzat un acte de presentació on es donaven a conèixer els detalls de la col·laboració entre Vic Comerç i Càritas Arxiprestral. Aquest acte ha anat a càrrec del Sr. Jeroni Vinyet i Josep Vivet, director i secretari de Càritas Arxiprestal de Vic respectivament, i del president de Vic Comerç, Toni Brachs.

Vinyet ha començat recordant que el setembre de 2017, Vic Comerç va rebre l’encàrrec de Càritas de demanar la col·laboració als comerços associats de la ciutat per ajudar en diversos projectes socials. Passat un any, s’han realitzat 8 campanyes dirigides a cobrir necessitats pel reforç escolar, menjador social, habitatge i acollida i atenció social.

A efectes de xifres, hi ha hagut 36 establiments que han col·laborat per cobrir aquestes necessitats concretes. Hi ha hagut una recollida global de 4.500€ en productes i 1.000€ en metàl·lic. Tot això, ha servit per cobrir les demandes concretes que Càritas va fer a Vic Comerç per a cobrir 8 projectes socials.

Per Jeroni Vinyet, Director de Caritas Arxiprestral, aquesta col·laboració “ens ha permès tenir contactes directes amb 45 comerços, amb persones amb noms i cognoms, i explicar-los el que fa Càritas, i sensibilitzar-los sobre la problemàtica que genera la desigualtat a la nostra ciutat. Hem tingut molt bona acollida arreu: tothom ens ha obert les portes.” I afegia que “malgrat els moments difícils que estan passant els comerços de la ciutat, hem tingut petites col·laboracions. Molts comerços coneixen persones que ho estan passant malament i ja estan implicats ajudant en casos concrets”.

En paral·lel, Vinyet ha explicat la campanya dels Cors Solidaris, uns cors fets de xocolata, que es vendran en diferents punts de la ciutat, també en comerços de Vic Comerç, amb la finalitat de recaptar fons per l’entitat. Aquesta campanya començarà per Tot Sants i finalitzarà per Nadal.

Toni Brachs, President de Vic Comerç es mostrava “molt content d’estar avui aquí per valorar la implicació i l’esforç del petit comerciant amb les necessitats de Càritas. Nosaltres individualment som petits, no girem grans volums i cada cèntim o producte regalat té una gran importància i demostra els valors del nostre comerç i sobretot de les seves persones. I més ara, que moltes de les nostres empreses encara segueixen patint els efectes de la crisi, del canvi de paradigma, d’internet, etc.”

Brachs destacava també que “respecte les necessitats concretes que Càritas ens va demanar de cobrir, el més important és que s’han cobert. I s’han cobert gràcies a una bona base de comerciants de diferents sectors. Això ens fa grans. No ens mou la responsabilitat social i el màrqueting corporatiu com potser els mou a les grans superfícies quan fan les seves campanyes solidaries. Al petit comerç, i pràcticament sempre des de l’anonimat, ens mou la responsabilitat humana amb i per la nostra ciutat i la seva gent més necessitada. Som un element diferenciador que vertebrem i ajudem a construir una societat millor dins els barris".

També afirmava que espera que Vic Comerç segueixi col·laborant en el futur amb Càritas.

D’altra banda, Toni Brachs ha explicat que l’Ajuntament de Vic té previst organitzar un acte d’obertura dels llums de Nadal a la Plaça Major i Càritas serà l’entitat convidada a obrir simbòlicament els llums de la ciutat d’enguany.

Tornar a l'index de noticies