El 080 Barcelona Fashion incorpora el “See Now-Buy Now” a la passarel·la catalana

01-12-2016

El director del 080, i gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, va explicar que la passarel·la se suma a la tendència del “fast-fashion” on els dissenyadors i marques que desfilin al 080 Barcelona Fashion podran presentar les seves col·leccions “ready to buy”.

Així mateix, Rodríguez va donar a conèixer les principals xifres d’impacte econòmic del 080, que apunten que, de mitjana, la participació a la passarel·la ha contribuït a pujar les vendes en 13,2 milions d’euros, i les exportacions en 5,3 milions d’euros al 2015. D’altra banda, es van presentar els resultats dels incentius del CCAM a la internacionalització de la moda. Durant 2016, la Generalitat, a través del CCAM, ha aportat 210.000 euros en ajuts a la participació en fires i salons internacionals.
 

El 080 Barcelona Fashion incorpora el “See Now-Buy Now” a la passarel·la catalana. Així ho ha anunciat aquest matí el director del 080 Barcelona Fashion, i gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, que va explicar que la passarel·la se suma a la tendència del “fast-fashion”, on els dissenyadors i marques que desfilin al 080 podran presentar les seves col·leccions “ready to buy”.

El 080 Barcelona Fashion s’alinea amb les darreres tendències presents a les principals passarel·les internacionals i obre aquesta via als creadors del 080 per què presentin propostes llestes per comercialitzar. Aquesta novetat s’incorpora a partir de la propera edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebra del 30 de gener al 3 de febrer de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). 

L’elecció del TNC per acollir la 19a edició del 080 respon a la voluntat de l’organització de potenciar el tàndem moda-cultura i generar sinergies entre la moda, com a expressió cultural, i d’altres manifestacions artístiques. A més, aquesta col·laboració coincideix amb el 20è aniversari de la inauguració d’aquest teatre que actualment, és el principal referent de les arts escèniques a Catalunya. 

Resultats econòmics: Enquesta dissenyadors-marques 080

Per conèixer els resultats econòmics de la passarel·la, s’ha dut a terme una enquesta a tots els dissenyadors i marques que han participat en alguna de les edicions dels darreres 3 anys (període de 2014 al 2016). Es tracta d’un tipus anàlisi inèdit al sector realitzat amb la voluntat de conèixer de primera mà l’impacte de 080 sobre els creadors que hi participen. L’enquesta ha estat contestada per prop de 60% dels dissenyadors i marques i els resultats no inclouen les dades de les multinacionals catalans participants. 

Les principals conclusions de l’enquesta que ha presentat el director del 080 apunten que, de mitjana, els dissenyadors i marques han augmentat un 9,65% el volum de negoci. Aquest factor multiplicador del 080 s’ha traduït en un increment global de les vendes de 13,2 milions d’euros al 2015. Així mateix, en vendes a l’exterior, la participació al 080 els ha reportat, de mitjana, un augment de les exportacions del 11%. Aquest augment s’ha traduït en 5,3 milions d’euros més en el còmput total d’exportacions de l’any passat.

D’altra banda, en ser preguntats obre la influència del 080 sobre la millora en el reconeixement de marca, tots els enquestats consideren que han millorat, en alguna mesura, la notorietat de la seva marca: el 61% assegura que els ha ajudat molt a posicionar-la. En relació a l’ús del grafisme del 080, 8 de cada 10 (el 78%) assegura que utilitza el material gràfic. 

Altres accions de suport: Incentius a la internacionalització de la moda 2016

A banda de la celebració del 080 Barcelona Fashion, en les dues edicions anuals, la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Direcció General de Comerç, al llarg de 2016 ha donat suport a la presència i dissenyadors i marques a fires internacionals a través d’una de les línies de subvencions del CCAM per al 2016. 

Aquesta línia d’incentius subvenciona la participació en fires internacionals, amb l’objectiu de fomentar la internacionalització i el creixement de les empreses de moda catalanes. Es tracta de la primera vegada en anys que s’implementa un programa específic de suport a la internacionalització de la moda. De cara a 2017 s’està treballant en altres incentius adreçats a enfortir la competitivitat del sector. 

Com a resultat de la convocatòria d’ajuts 2016, s’han destinat prop de 210.000 euros a la participació en fires i salons internacionals, dels quals s’han beneficiat un total de 52 creadors i marques del sector tèxtil-moda. Analitzant les xifres per mercats, les empreses de moda continuen apostant per França com a primera plaça internacional on presentar-se. No obstant això, s’aprecia una diversificació de mercats, on destaca especialment el fet que les empreses catalanes de moda comencen a obrir mercats més enllà d’Europa, a països com els Estats Units i Japó. 

Per subsectors d’activitat, destaca especialment el sector de la moda infantil, que en els darrers 3-4 anys ha experimentat un notable creixement, i que queda evidenciat també en la participació en fires internacionals. De les 52 empreses de moda-tèxtil subvencionades, 8 han estat presents en alguna de les edicions a la passarel·la o al showroom del 080. 

Tornar a l'index de noticies