BCN. Quatre quilòmetres més de llums de Nadal

18-06-2022

La Comissió de Govern ha aprovat el contracte per a l’enllumenat de Nadal, que tindrà un import de 810.444 euros i permetrà ampliar en 4 quilòmetres els trams il·luminats respecte a l’any passat.

Es licitaran nou lots diferents que comprenen nous trams il·luminats als carrers de Balmes i d’Aragó, la ronda de Sant Pere i la gran via de les Corts Catalanes i algunes vies afectades per obres de llarga durada.

També hi ha un projecte de recuperació de llums de l’Associació de Comerciants de Trinitat Vella i de la Fundació Raval Km 0, a Ciutat Vella, i un lot d’il·luminació de vies públiques amb estels de Nadal.

En l’apartat del foment del comerç als barris s’actuarà en diverses vies de Ciutat Vella, la Zona Franca, el Carmel, Torre Baró, la Trinitat Vella, el Guinardó o la Verneda, entre altres.

Una il·luminació d’acord amb la identitat de la ciutat

Es consolida el model implantat l’any passat en col·laboració amb els sectors del comerç i del disseny, que aposta per la conceptualització, la creativitat i l’actualització del disseny i de la il·luminació perquè tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat i amb les necessitats dels entorns.

A banda del concurs nou, es dona continuïtat al contracte que el Nadal passat va estrenar la il·luminació del nucli central de la ciutat, comprès entre la plaça de Catalunya, el carrer d’Aragó i la gran via de les Corts Catalanes, amb un disseny de l’Estudi Antoni Arola, que té un pressupost de 472.500 euros.

També es continuaran il·luminant la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel i la via Laietana, amb un import de 74.657 euros, mentre que es destinaran prop de 80.000 euros a la decoració nadalenca dels mercats municipals.

Col·laboració amb les entitats de comerç

La col·laboració amb les entitats representatives del comerç de la ciutat fa possible que altres centenars de carrers i places es puguin ornamentar durant les festes nadalenques a tots els barris de Barcelona.

El 14 de juny s’acaba el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de subvencions de l’enllumenat nadalenc, dirigides a les associacions de comerciants territorials, i que poden cobrir fins al 75% del preu.

També s’ofereix a disset associacions d’eixos comercials un model en què l’Ajuntament assumeix les despeses d’instal·lació i cada eix abona la seva part al final.

En total, es preveu una inversió de més de 2.237.500 euros en enllumenat dels carrers de la ciutat per a aquestes festes.

 

Tornar a l'index de noticies