VIC. Quarta edició de la Santa Tapa

21-03-2018

Aquest matí s’ha presentat la Santa Tapa i els Tapajous temàtics del 2018. Per aquest acte s’ha comptat amb la presència de de Toni Brachs, President de Vic Comerç, Mª Carme Bover, Regidora de Comerç de l'Ajuntament de Vic i una representació dels restauradors de la ciutat.

La Santa Tapa, la ruta de tapes sacra que es celebra per Setmana Santa a Vic des de fa 4 anys, enguany s’integra dins el calendari del Tapajous i es realitzarà el proper dijous 29 de març, de 20 a 23 h.

En aquesta ruta hi participaran 12 bars i restaurants ubicats majoritàriament al Casc Antic i un al barri del Remei: El Barmutet, El Moll de la Fusta, La Taverna del Call, el Barecu, Les putes receptes de la iaia, Norton ZN, Vicfood, Ay Papantla, Xin Vic, Hamburgueseria 80, La Reciclària i 80’s Spirit.

Cada un d’aquests establiments crearà una tapa per a l’ocasió amb noms de referències bíbliques. El preu de la tapa serà de 3,5 € i hi anirà inclosa una consumició de vi o cervesa. Les tapes seran molt elaborades i sorpresa per tots els que facin el circuit.

En aquesta edició, al realitzar-se en un sol dia, no hi haurà passaport de timbrat ni la necessitat de passar per tots els restaurants. Enlloc d'això, s’organitzarà un concurs d’instagram amb el hashtag #santatapa2018. La millor fotografia guanyarà un sopar per a dues persones en el restaurant que el guanyador esculli d’entre els participants.

Cal dir que els restaurants decoraran els seus establiments amb ambientació religiosa per tal d’augmentar l’experiència sacra de la ruta. Com a fi de festa de la Santa Tapa, la Reciclària ha organitzat al seu restaurant un concert del grup de versions E-Street Band i que és previst que començi a partir de les 21:30 h.

En el marc de la presentació de la santa Tapa, s’ha aprofitat per presentar el calendari temàtic del tapajous. El Tapajous, que aquest març arribarà al número 28, es celebrarà sota unes temàtiques gastronòmiques que cada mes seran diferents:

Febrer – Porc

Març – Santa Tapa

Abril – Mini Burguers

Maig – Formatges (col·laboració amb el Lactium)

Juny – Orientals (col·laboració amb el Festival de Nits Orientals)

Juliol – Tapes del món (coincidint amb el Mundial de Futbol)

Agost – Festa

Setembre – Refrescants

Octubre – Truites

Novembre – Carxofes

Desembre - Festa

Per Toni Brachs “Vic Comerç estem molt contents de poder tenir els gastrònoms dins l’entitat, ja que ens permet créixer i estendre la col·laboració amb altres sectors d’activitat que complementen el comerç i que també porten dinamisme a la ciutat”.

Per Mª Carme Bover celebrava que “gastronomia i comerç vagin junts per promocionar i cohesionar la ciutat. Hem de visualitzar aquestes activitats més enllà de Vic, pels visitants” afegia .

Segons els restauradors, preveuen que es serviran més de 1.200 tapes durant aquella nit.

Fotografia de la presentació

Tornar a l'index de noticies