El Govern aprova nous ajuts d'urgència per a les comarques del Ripollès i de la Cerdanya

29-12-2020

  • Es destinaran 4.3 milions d’euros als sectors de la restauració, comerç i turisme afectats per les restriccions de la Covid-19 en aquests dues comarques

El Govern ha celebrat aquest matí l’última reunió d’aquest any 2020, on ha aprovat nous ajuts d’urgència per a les instal·lacions de lleure educatiu i els sectors de la restauració, comerç i turisme del Ripollès i de la Cerdanya. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que “són les dues comarques afectades pel tancament perimetral decretat la setmana passada”.

En referència al sector del lleure, una trentena d’equipaments de lleure educatiu es podran beneficiar d’aquesta nova línia de suport. Concretament, les cases de colònies, albergs de joventut, granges-escola, aules de natura i campaments juvenils. La consellera ha assegurat que “les vacances de Nadal són una època molt important per l’activitat turística” i “la paralització, gairebé total, de la seva activitat durant aquest període agreuja la situació de molts d’aquests equipaments”, per això s’han aprovat aquests ajuts amb un cost total de 300 mil euros.

Aquesta nova línia de suport consistirà en una aportació única de 10.000 euros per a cada equipament ubicat en aquestes dues comarques i inscrit en el registre d’instal·lacions juvenils de la Direcció General de Joventut i serà compatible amb d’altres que ha impulsat el Govern els darrers mesos.

 

I el Govern també destinarà una partida important als sectors de la restauració, el comerç i el turisme, sectors molt afectats pel confinament perimetral. Concretament, es destinaran 4.3 milions d’euros  que es distribuiran de la següent manera: una aportació de: 10.000 euros per a establiments d’allotjament turístic; 7.500 euros per a empreses explotadores d’habitatge d’ús turístic i per a establiments i activitats d’interès turístic; 3.000 euros per a la restauració; i 1.500 euros per a comerços i serveis assimilats, agències de viatges i guies turístics habilitats.

 

Com en el cas del lleure, les empreses i autònoms que s’hagin beneficiat prèviament d’altres convocatòries obertes, com ara, les del Consorci de Comerç Artesania i Moda i l’Agència Catalana de Turisme, no caldrà que sol·licitin l’ajut, el rebran automàticament sense fer cap tràmit nou.

 

 

 

 

Tornar a l'index de noticies